Typer tannreguleringVi kan tilby:

  • Vanlig tannregulering på forsiden av tennene
  • Usynlig tannregulering på baksiden av tennene

VANLIG TANNREGULERING PÅ FORSIDEN AV TENNENE

(barn, ungdom, voksne)
 
Den vanligste formen for tannregulering innebærer at tannreguleringen festes på yttersiden av tennene. Små "knapper" limes fast til tennene. En metallstreng festes til knappene. Sammen med elastiske strikker, fjærer etc. vil tennene kunne flyttes til den ønskede stilling. Det finnes knapper som er laget av metall og av "tannfarget"  plastmateriale.    

USYNLIG TANNREGULERING PÅ BAKSIDEN AV TENNENE

(ungdom, voksne)
 
Vi kan også tilby tannregulering montert på baksiden av tennene. Dette er aktuelt spesielt for voksne og ungdom som føler det problematisk å gjennomføre en tannregulering på forsiden av tennene. En slik form for regulering er mer komplisert og tidkrevende for tannlegen, slik at en del av tannlegebesøkene vil få en noe lenger varighet enn når reguleringen sitter på yttersiden. Dette medfører at honoraret for behandlingen blir større. Den totale behandlingstiden, dvs. antall måneder behandlingen varer, trenger ikke bli  lenger enn ved regulering på yttersiden.
Ved en konsultasjon på vårt kontor vil vi kunne gi en nærmere orientering om denne typen tannregulering.


Fordeler med tannregulering på baksiden av tennene:
Ved den vanlige formen for tannregulering hvor knappene limes på forsiden av tennene, vil det hos en del av pasientene dessverre kunne oppstå skader på tennenes emalje hvis tannpussen og fluorskyllingen ikke er tilfredsstillende.
Skadene består i første omgang av hvite områder på tannoverflaten, som kan oppleves som irriterende og skjemmende den dagen tannreguleringen fjernes. De hvite områdene er første synlige stadium i utviklingen av hull. Hvis utviklingen fortsetter, oppstår det synlige hull i tennene.

Ved regulering med knapper montert på baksiden, er dette problemet betydelig redusert.
Dette skyldes at det på baksiden av tennene sirkulerer mer spytt enn på forsiden, særlig gjelder dette for fortennene. Spyttet har den gunstige effekt at emaljen styrkes, med mindre mulighet for skjemmende flekker og hull i tennene.Klinikken er sertifisert for bruk av det tyske Incognito-systemet

Trolig det mest avanserte innen usynlig tannregulering på baksiden av tennene